Sabor danas o izmjenama Izbornog zakona

HRVATSKI sabor danas će po hitnom postupku raspraviti izmjene Izbornog zakona koje je predložio Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, a na temelju kojih bi se trebali provesti idući parlamentarni izbori.

Izmjene postojećeg Izbornog zakona odnose se na promjene Ustava (ukidanje Županijskog doma) i doneseni Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, po kojemu se manjinama jamči osam umjesto dosadašnjih pet zastupničkih mjesta.

No, SDP je prije nekoliko dana najavio da će, pored navedenih izmjena, amandmanima predložiti i smanjenje broja zastupnika sa 151 na 131, te šest umjesto sadašnjih deset izbornih jedinica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor će današnje zasjedanje početi raspravom o reformi zdravstva od 2000. do 2003., te o prijedlogu zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Za sutra je najavljena i rasprava o konačnom tekstu izmjena Zakona o matičnom broju i Zakona o osobnoj iskaznici, koje je predložio Klub HSLS-a, te o Odluci o Vijeću za nadzor sigurnosnih službi, predlagatelja Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara