Sabor nastavlja 11. sjednicu, ovaj tjedan o proračunu

PRED Hrvatskim saborom, koji sutra nastavlja 11. sjednicu, ovaj će se tjedan naći prijedlog državnoga proračuna za iduću godinu.

Rashodi od gotovo 91 milijardu kuna (90,9 milijardi), prihodi od 86,7 milijardi, deficit opće države od 3,7 posto BDP-a, okvir su proračuna za 2005. koji će, uvjerava Vlada, biti socijalan, ali će zadržati i razvojnu komponentu.

Glavni proračunski prioriteti su reforme pravosuđa i javne uprave, znanosti i obrazovanja, nastavak gradnje cesta, škola i bolnica.

O najvažnijem financijskom dokumentu države, Sabor će raspravljati u četvrtak, dok će se sutra očitovati o Izvješću o izvršenju ovogodišnjeg proračuna u prvih šest mjeseci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još u rujnu, kad je taj dokument prolazio matični Odbor za financije, predstavnici Ministarstva financija hvalili su se da se državna blagajna u prvom pologodištu punila prema planu te da su se i proračunski rashodi kretali u planiranim okvirima.

Sabor će sutra raspraviti Programsko i financijsko izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora za 2003., te izvješće o uredbama koje je Vlada donijela na temelju zakonske ovlasti.

Osim u Velikoj vijećnici, dinamično će sutra biti i izvan nje.

Uz nekoliko tiskovnih konferencija, u Saboru je za sutra najavljena sjednica saborskog Predsjedništva koje bi se trebalo očitovati o izmjenama saborskog Poslovnika te o raspuštanju sadašnjeg i imenovanju novog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara