Sabor: stanka zbog nezadovoljstva oporbe Vladinim odbijanjem amandmana

Na zahtjev oporbenih zastupničkih klubova HDZa, HBa i IDSa u Saboru je proglašena stanka jer su ti klubovi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako je rekao Vladimir Šeks (HDZ), ´galopirajućeg´ odbijanja svih oporbenih amandmana od strane Vlade.

Šeks je rekao da će njegov klub razmotriti ima li smisla dalje sudjelovati u raspravi o prijedlogu državnog proračuna za 2003.

Pridružio mu se i Damir Kajin koji je u ime Kluba IDS-a kazao da je današnja situacija u Saboru frustrirajuća jer niti jedan amandman oporbe Vlada nije prihvatila.

Od nešto više od 450 amandmana koje su zastupnici uputili na predloženi proračun, Vlada je do sada redom odbila svih 128 uglavnom oporbenih amandmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I nakon odbijanja prvih sto amandmana, Vlada je i u slijedećih 28 ostala dosljedna prethodnim najavama da neće prihvatiti niti jedan bez obzira dolaze li iz oporbe ili iz stranaka vladajuće koalicije, ali da će na razne načine prihvatiti dijelove nekih amandmana.

Vlada tako nije prihvatila ni brojne amandmane upućene na stavku Ministarstva javnih radova, obnovu i graditeljstvo, a kojima se tražilo povećanje proračunskih izdvajanja za projekte otpadnih voda, vodoopsrkbe i deponija, te izgradnju kanalizacijskih sustava, novih groblja i obilaznica.

Nije prihvaćen niz amandmana HDZ-ove zastupnice Dubravke Šuice koja je tražila višemilijunsko povećanje proračunskih sredstava za rekonstrukciju i sanaciju obalnog područja u Dalmaciji, te izgradnju obalne i otočne infrastrukture.

Odbijeno je i dvadesetak amandmana IDS-a sa zahtjevima za većim izdvajanjima za izgradnju istarskih zaobilaznica, uređenje obale i vodoopskrbe, te sanaciju deponija u više istarskih i primorskih gradova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara