Sabor sutra počinje 30. sjednicu

Hrvatski sabor sutra će otvoriti 30. sjednicu, koja bi trebala trajati tri tjedna i na kojoj bi zastupnici trebali raspraviti ukupno 66 točaka dnevnog reda, među kojima i prijedlog izmjena Zakona o radu, o kojemu bi zastupnici trebali raspravljati u petak.

Uz predložene zakonske izmjene Zakona o radu, veliko zanimanje zastupnika i javnosti vjerojatno će pobuditi i rasprava o predloženim izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koja se očekuje u četvrtak, te dva HSLS-ova prijedloga - o prestanku važenja Zakona o potvrđivanju ugovora sa Slovenijom o nuklearki Krško, te rasprava o privatizaciji Sunčanog Hvara.

Klub HSLS-a to je predložio na prošloj, 29. sjednici, ali rasprava o privatizaciji Sunčanog Hvara još nije uvrštena u dnevni red jer Vlada nije dostavila sve potrebne materijale.

Na 30. sjednici očekuje se i rasprava o novom izbornom zakonu. Uz dva do sada iznesena prijedloga, HSS-a i DC-a, u saborskoj bi se proceduri trebao naći i prijedlog izmjena izbornog zakona predsjednika Kluba SDP-a Mate Arlovića, koji ga je jučer kao osobni prijedlog predstavio na Odboru za Ustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na dnevnom se redu nalaze i dva prijedloga zakona o sprječavanju sukoba interesa, Vladin i Kluba zastupnika HSP/HKDU-a, prijedlog zakona o zabrani genetski modificiranih organizama i proizvoda, te prijedlog zakona o sportu.

Zastupnici bi tijekom 30. sjednice trebali raspravljati i o reformi pravosuđa, tijeku zdravstvene reforme i aktualnom stanju u zdravstvu, gradnji i održavanju javnih cesta.

Sjednica će sutra početi ´aktualnim prijepodnevom´, koje obično traje oko četiri sata i za vrijeme kojega zastupnici postavljaju pitanja ministrima i premijeru.

Poslijepodne se očekuje rasprava o potvrđivanju više ugovora hrvatske Vlade s drugim državama o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, slobodnoj trgovini i slično.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara