sabor: svečano otvorena "akademija za politički razvoj"

"Akademija za politički razvoj", kao dio Programa Vijeća Europe za političko obrazovanje svečano je danas otvorena u Hrvatskom saboru.

Akademija ima za cilj razvijanje znanja iz europske demokratske političke prakse među vrhunskim hrvatskim mladim kadrovima iz raznih djelatnosti, te poticanje njihovog međusobnog dijaloga i suradnje na pitanjima od općeg društvenog interesa.

Okupljene polaznike, članove savjetodavnog i izvršnog odbora Akademije i goste pozdravio je predsjednik Savjetodavnog odbora Akademije Klaus Schumann, ističući da je cilj programa proizvesti nov način razmišljanja i političkog djelovanja u cilju razvoja civilnog društva.

Rat na području bivše Jugoslavije ocijenio je "najbolnijim korakom natrag u nastojanjima Vijeća Europe da osigura mir i suradnju u Europi". Kazao je i da je bivša država sudjelovala u brojnim projektima Vijeća Europe, te da između Jugoslavije i Vijeća nije bilo 'željezne zavjese'.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, odgovorno vodstvo nije naučilo lekciju o razmišljanju i djelovanju u poslijeratnoj Europi, nego je ostalo zatočenikom totalitarizma i podleglo kušnjama nacionalizma, čijih smo bolnih posljedica svjesni", rekao je Schumann.

Skup je u ime Sabora pozdravila potpredsjednica Vesna Pusić, ocjenjujući kako "Sabor možda najbolje pokazuje da je političko obrazovanje potrebno", te da očekuje da će se djelovanje Akademije odraziti na kvalitetu rada hrvatskih institucija.

(Hina) xibob yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara