Sabor Udruge ratnih vojnih invalida održava se u napetom ozračju

IZASLANICI Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata iz svih županija okupili su se danas u Zagrebu na izvanrednom izvještajnom i izbornom saboru na kojem bi se trebalo izabrati novo čelništvo te udruge.

Prijepodnevni dio skupa, koji se održava u dvorani Brodarskog instituta, protekao je u vrlo napetom i podijeljenom ozračju jer dio izaslanika smatra da sabor nije zakonit, tj. da je prekršen Statut Udruge. Oni traže da se održi samo izvještajni dio sabora, a da se izborni odgodi za tri mjeseca.

Nezadovoljnici, većinom iz Zagrebačke, Splitske, Karlovačke i još nekih županija, zamjeraju što je sabor organiziran na "brzu ruku" i što nije poštivana procedura, to jest što prije nisu obavljeni županijski izbori i pravodobno dostavljen materijal za sabor, a mnogi izaslanici su rekli kako sumnjaju u poštenje obnašatelja dužnosti predsjednika Udruge Vinka Brkana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Organizatori su pozvali na sabor i predstavnike svih parlamentarnih stranaka, no odazvali su se samo predstavnici Hrvatske demokratske zajednice, a HSS se ispričao zbog nedolaska.

Potpredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je da bi ona trebala biti na čelu novog ministarstva obitelji i branitelja. Obećala im je novi zakon o pravima hrvatskih branitelja, koji će, ustvrdila je, ispraviti sve nepravde koje su im učinjene.

Od ostalih pozvanih svoj je izostanak ispričao vojni ordinarij.

Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, prema programu, predstavlja sve ratne vojne invalide, kojih je oko 30 tisuća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara