Sabor završio ovotjedno zasjedanje raspravom o Izvješću Vijeća za radio i TV

HRVATSKI Sabor završio je ovotjedno zasjedanje raspravom o dopunskom Izvješću o radu Vijeća za radio i televiziju za razdoblje od 19. srpnja 2000. do 31. ožujka 2002., o čemu je raspravljao jedino Klub SDP-a, koji nije podupro Izvješće.

Predsjednica Vijeća za radio i televiziju Branka Zovko-Cihlar istaknula je da Vijeće nije moglo postavljati dodatne programske uvjete koncesionarima 134 radijske i 14 televizijskih postaja koje su postojale u tome razdoblju.

Zbog nedostatka novca i volonterskog rada članova Vijeća Vijeće također nije moglo organizirati kvalitetan nadzor programa, rekla je Cihlar, dodavši da Vijeću nedostaje služba praćenja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirjana Didović (Klub SDP-a) istaknula je da SDP ne može poduprijeti dopunsko Izvješće jer nema važnih podataka na koje, kako je rekla, upozorava i Vlada, a odnose se na podatke o izdanim odobrenjima za promjene programskih shema te o oduzetim koncesijama u tom razdoblju.

Cihlar je odgovorila da se podatci koje SDP traži nalaze u Izvješću o radu Vijeća za radio i televiziju za razdoblje od 31. ožujka 2002. do 31. ožujka 2003. te da će idući tjedan biti dostavljeni Hrvatskom saboru.

Predsjednik Sabora Zlatko Tomčić najavio je da će saborski zastupnici idući tjedan raspravljati o prijedlozima zakona iz radnog zakonodavstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara