Saborski odbor: Guverneru i njegovim zamjenicima dužnosničke plaće

Saborski Odbor za izbor i imenovanja mišljenja je da su guverner Hrvatske narodne banke i njegovi zamjenici državni dužnosnici i da im plaće trebaju biti utvrđene po toj osnovi, a ne da kao što smatraju "imaju pravo sami određivati plaću". L

To mišljenje odbora bit će sadržano i u odgovoru vezanom za tužbu guvrenera i njegovih zamjenika protiv rješenja o određivanju plaće, a koja je na Upravnom sudu.

Odbor je primjenjujući novi Zakon o državnim dužnosnicima odgovorio kako nema dvojbe da su guverner i zamjenici također državni dužnosnici.

Predsjednik odbora Vilim Herman izjavio je danas nakon sjednice odbora da su guverner i zamjenici ustali tužbom smatrajući da imaju pravo sami sebi odrediti plaću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbor će im poslati danas dogovoreni odgovor, a Vladi i Ministarstvu pravosuđa pismo u kojem će upozoriti na moguće nepravilnosti držeći se načela pravednosti.

"Ako predsjednik Vrhovnog suda ima plaću kao predsjednik Sabora, onda je nelogično i nepravedno da guverner HNB-a, budući se radi o četvrtoj vlasti - monetarnoj - ima plaću potpredsjednika Sabora", rekao je Herman.

(Hina) daju sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara