Saborski Odbor nema službenih informacija, ni demantija o prijetnjama Račanu

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nije primio službene informacije, niti demanti od Vlade u vezi s napisima u tisku, po kojima se premijeru Ivici Račanu prijetilo atentatom uoči odlaska na pokop srbijanskom premijeru Zoranu Đinđiću u Beograd. L

Predsjednik Odbora Ante Markov izjavio je da o tome ne želi nagađati dok ne stignu službene informacije, a za sada mu je poznato samo ono što je objavljeno u današnjem tisku - da je navodno uoči odlaska u Beograd hrvatskom premijeru Račanu stiglo upozorenje da bi na njega mogao biti izvršen atentat.

Odbor je zaprimio i zahtjev Kluba zastupnika DC-a koji je jučer zatražio hitno sazivanje zajedničke sjednice Odbora za nacionalnu sigurnost i Odbora za vanjsku politiku - o nacionalnoj sigurnosti pred početak rata u Iraku.

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Markov istaknuo je da bi Odbor o tome mogao raspravljati idući utorak, po redovitoj saborskoj proceduri, dodajući da u ovom trenutku nisu nastupile nove okolnosti koje bi mogle utjecati na već donesene zaključke i odobrenja Vlade prema zahtjevima SAD-a u vezi s angažmanom Hrvatske u tom ratu.

(Hina) daju sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara