Saborsko izaslanstvo putuje krajem tjedna u posjet Irskoj

IZASLANSTVO Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, predvođeno njegovim predsjednikom i potpredsjednikom Sabora Zdravkom Tomcem, putuje u nedjelju u posjet Irskoj na poziv predsjednika Odbora za vanjsku poltiiku Zastupničkog doma irskog parlamenta Michaela Woodsa.

Riječ je o uzvratnom posjetu, koji će hrvatski parlamentarci iskoristiti kako bi s tamošnjim dužnosnicima razgovarati o podnošenju hrvatske kandidature za punopravno članstvo u Europskoj uniji te o bilateralnim odnosima, doznaje se u srijedu iz visokih saborskih izvora. Posjet je i prilika za pobliže upoznavanje s gospodarskim iskustvima i modelom razvoja Irske, koja je posljednja dva desetljeća zabilježila snažan gospodarski rast.

Hrvatsko parlamentarno izaslanstvo razgovarat će s državnim ministrom Ureda predsjednika Vlade i Ministarstva vanjskih poslova zaduženim za europska pitanja Dickom Rocheom, a sastat će se i s predsjednicima Zastupničkog doma i Senata irskog parlamenta, Roryem O´Hanlonom i Roryem Kielyem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Članovi Odbora održat će zajedničku sjednicu s Odborom za vanjsku politiku irskog parlamenta te posebnu sjednicu s Odborom za europska pitanja, a razgovarat će i s sa zamjenicom predsjednika Vlade i ministricom poduzetništva, trgovine i zapošljavanja Mary Harney.

Hrvatsko parlamentarno izaslanstvo posjetit će tijekom boravka u Dublinu tamošnji Institut za europske poslove i razgovarati s njegovim generalnim direktorom te čelnicima odjela za proširenje EU i odjela za Balkan.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara