Sačmaricom ranio susjedu na kućnom pragu

Tekst: I.Ka.
Foto: Neja Markičević (Cropix)

POLICIJA je danas popodne potvrdila kako je jučer u Zabrđu pokraj Vrbovca došlo do pokušaja ubojstva. Alkoholizirani muškarac je hicem iz sačmarice ranio 50-godišnju susjedu Miru Bađun i to na njenom kućnom pragu. Riječ je o Željku H. koji se i dalje nalazi u bijegu.

> Žena nastrijeljena iz sačmarice liječnicima u bolnici rekla da je pala

Mira Bađun je ranjena dok je ulazila u svoj dom, u subotu oko 21 sat. Nakon ranjavanja Mira je uspjela sa svog mobitela nazvati sina koji nije bio kod kuće. Ranjena Mira nalazila se u šoku te je sinu preko telefona rekla kako je pala i ozlijedila se. Isto je rekla i liječnicima u zagrebačkoj KB Dubrava, kamo je hitno prevezena.

Kako su ispričali mještani, sin je nakon telefonskog poziva u roku od nekoliko minuta stigao kući te je prevezao majku do bolnice. Žena se, iako je pri svijesti, još uvijek se nalazi u životnoj opasnosti.

Muškarac za kojim se traga zbog pokušaja ubojstva, bio je prijavljen na adresi koja se nalazi dvije kuće dalje od Mirine. Mještani prepričavaju kako je osumnjičeni Željko H. došao prošlu večer u kuću Mire Bađun te ju je vidno pijan tražio nešto za popiti. Navodno je imao pištolj zataknut za hlače.

Nesretna žena navodno mu je rekla da mu može ponuditi samo kavu na što nije nije pristao te je otišao. Malo kasnije pucao je u nju. Prvi pucanj se čuo na cesti, a drugim pucnjem je Mira pogođena u leđa, dok je ulazila u kuću.

Željko H. je, prema neslužbenim informacijama, prije nekoliko mjeseci izašao iz zatvora gdje je služio jednogodišnju kaznu zbog krađe. U Zabrđu nije živio iako je tamo bio prijavljen i često je dolazio u posjet obitelji koja tamo stanuje iako nije u krvnom srodstvu s njima.

Mještani Zabrđa opisuju Željka H. kao muškarca sklonog piću te nasilnu osobu. Djetinjstvo je, kažu, proveo u domu za nezbrinutu djecu te ga je kasnije posvojila obitelj iz okolice Vrbovca. 

Policija je isključila obiteljsko nasilje ili metak koji je mogao zalutati prilikom lova kao uzrok stradavanja Mire Bađun. Za osumnjičenim Željkom H. se intenzivno traga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara