SAD kaže da će Al Qaeda napasti oružjem masovnog uništavanja

SAD kaže da će Al Qaeda napasti oružjem masovnog uništavanja
SJEDINJENE DRŽAVE su u ponedjeljak u izvješću Ujedinjenim narodima ustvrdile da postoji "visoka vjerojatnoća" da će al Qaeda napasti oružjem masovnog uništavanja u naredne dvije godine.

U izvješću Odboru Vijeća sigurnosti UN-a za nadzor sankcija protiv terorističkih skupina Sjedinjene Države nisu rekle gdje očekuju da će doći do napada, ali da vjeruju kako al Qaeda još uvijek može dovesti do značajnih žrtava u SAD-u uz malo ili nikakvo upozorenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Al Qaedina mreža će ostati za predvidljivu budućnost najizravnija i najozbiljnija teroristička prijetnja Sjedinjenim Državama", kaže se u izvješću. "Al Qaeda će nastaviti biti sklona spektakularnim napadima ali može tražiti i mekše ciljeve poput banaka, trgovačkih centara, samoposluga, i mjesta za rekreaciju i zabavu".

Izvješće također kaže da će al Qaeda nastaviti napore kako bi došla do i razvila biološko, kemijsko, radiološko i nuklearno oružje.

Izvješće navodi kako je FBI od napada na SAD 11. rujna otkrio u Sjedinjenim Državama značajnu nazočnost islamskih militanata, te da je cilj istraga identificirati terorističke ćelije spavača al Qaede za koje se vjeruje da su prvenstveno na istočnoj i zapadnoj obali kao i jugozapadu Amerike.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara