SAD odbio komentirati bombardiranje civilnih objekata

GLASNOGOVORNIK središnjeg američkog zapovjedništva odbio je u srijedu komentirati informaciju o bombardiranju civilnih objekata u četvrti u sjeveroistočnom dijelu Bagdada u kojima je, prema iračkim izvorima, poginulo 14, a ozlijeđeno 30 osoba.

"Ne znamo je li riječ o našim raketama i ne možemo reći ima li to kakve veze s nama", izjavio je američki general Vincent Brooks.

On je na konferenciji za novinare u glavnom stožeru u Kataru izjavio da je, iako se "pogreške mogu dogoditi", još prerano govoriti o tomu jesu li američke snage pogodile pogrešnu metu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brooks je također izvijestio kako je američka vojska zarobila više od 4.000 iračkih vojnika od početka napada na Irak u četvrtak.

Dodao je da će se američke vojne operacije nastaviti unatoč lošim vremenskim uvjetima u Perzijskom zaljevu - vjetru, kiši i pješčanim olujama.

Brooks je na konferenciji za novinare kazao kako su američke vojne snage u jednoj bolnici u središnjem Iraku otkrile 3.000 zaštitnih odijela za slučaj da Sadam Husein ostvari prijetnju o uporabi kemijskog oružja. "Ono što smo pronašli u toj bolnici pojačava našu zabrinutost zbog moguće uporabe kemijskog oružja", kazao je Brooks.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara