SAD osudile ubojstvo liječnika u Jemenu

SJEDINJENE osudile su u ponedjeljak ubojstvo troje američkih liječnika misionarske bolnice u Jemenu i upozorile da je Jemen opasno mjesto za Amerikance.

Amerikanci, dvije liječnice i direktor misionarske bolnice ubijeni su, a bolnički farmaceut, također Amerikanac, teško je ranjen u ponedjeljak ujutro kada je napad na njih izveo islamski ekstremist u baptističkoj bolnici u Maadenu u Jibli, u Jemenu.

´Ne može biti opravdanja za takav napad na instituciju kao što je ova koja osigurava važnu pomoć narodu Jemena´, rekao je na konferenciji za novinare zamjenik glasnogovornika State Departmenta Philip Reeker.

Napadač, student Sveučilišta Al-Iman bio je savladan na mjestu napada i uhićen.

Reeker nije mogao reći je li u pitanju teroristički napad i je li napadač povezan sa skupinom al Qaeda, napomenuvši da je istraga u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kazao da na snazi ostaje ranije upozorenje State Departmenta da Amerikanci izbjegavaju putovanja u Jemen ukoliko nisu neophodna, izdano zbog učestalih napada na Amerikance i američke interese u toj zemlji.

´Jemen je opasno mjesto za Amerikance´, rekao je Reeker.

Sjedinjene Države su tražile da jemenske vlasti pojačaju sigurnost američkih državljana, kojih u Jemenu ima oko 30.000, i američkih tvrtki koje ondje posluju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara