SAD poslao Srbiji tisuću stranica dokumentacije za slučaj studenta Kovačevića

SAD poslao Srbiji tisuću stranica dokumentacije za slučaj studenta Kovačevića

MINISTARSTVO pravosuđa SAD-a poslalo je republičkom javnom tužiteljstvu Srbije više od tisuću stranica, uglavnom medicinske dokumentacije, o povredama koje je student iz Srbije Miladin Kovačević nanio svojem kolegi s fakulteta Bryanu Steinhaueru.

>Srpski košarkaš koji je premlatio američkog kolegu s fakulteta, bjegunac u 180 zemalja

>Srpski student Miladin Kovačević od optužbi za premlaćivanje branio se šutnjom

Podsjetimo, Istražni sud u Beogradu prije dva dana odredio je pritvor do mjesec dana bivšem američkom studentu i košarkašu Miladinu Kovačeviću kojeg američke savezne vlasti traže zbog premlaćivanja studenta Bryana Steinhauera u svibnju ove godine. Jednomjesečni pritvor određen je i bivšem konzulu Srbije u New Yorku Slobodanu Nenadoviću, koji je Kovačeviću omogućio bijeg iz SAD-a. Sud je ovakvu odluku donio radi sprječavanja eventualnog bijega i utjecaja na svjedoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred sucem se branio šutnjom iz razloga što tužiteljstvo nije odgovorilo na pitanje je li postupak protiv njega pokrenut po molbi američkih vlasti ili je kazneno gonjenje ustupljeno srpskom pravosuđu. Pri tom je istaknuto kako Kovačeviću nije predočen niti jedan dokument koji su američke vlasti nedavno proslijedile srpskom tužiteljstvu, a vezano uz kazneni postupak koji se protiv Kovačevića vodi u SAD-u.

Osim sumnje za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Kovačević se sumnjiči za krivotvorenje putnih isprava i navođenje na zloupotrebu službenog položaja.

M.M.
Foto: Arhiva (Interpol)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara