SAD zaprijetile azijskim zemljama koje podupiru Sjevernu Koreju

AZIJSKE zemlje koje pružaju potporu Sjevernoj Koreji moraju jasno dati do znanja da će prekinuti tu pomoć ako Pyongyang ne obustavili svoje nuklearne programe, kazao je u subotu u Singapuru zamjenik američkog ministra obrane Paul Wolfowitz.

Govoreći na regionalnoj konferenciji o sigurnosti, na kojoj sudjeluje dvadesetak visokih međunarodnih dužnosnika zaduženih za pitanja obrane, Wolfowitz je kazao kako vjeruje da se još uvijek može pronaći mirno rješenje krize na Korejskom poluotoku, ali samo ako ključne zemlje, poput Kine, Južne Koreje i Japana, zajedno djeluju kako bi uvjerile Pyongyang da put kojim je ta zemlja krenula vodi u slijepu ulicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zemlje regije koje pomažu Sjevernoj Koreji moraju toj zemlji poslati jasnu poruku da joj više neće pružati pomoć ako Sjeverna Koreja nastavi ići putem kojim je krenula", kazao je Wolfowitz.

On je također kazao da Afganistan još uvijek predstavlja problem u okviru rata protiv terorizma, zbog slabosti afganistanske vlade.

"Afganistan i dalje predstavlja prijetnju u okviru rata protiv terorizam. Iako je učinjen napredak, opasnost još uvijek postoji", izjavio je Wolfowitz navodeći slabost središnje vlasti predsjednika Hamida Karzaija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara