Sadam Husein danas odbio doći u sudnicu

KAKO je jučer i najavio, Sadam Husein danas je odbio doći u sudnicu iračkog suda u Bagdadu u kojem se protiv njega i sedmorice suoptuženika, njegovih bivših suradnika, vodi proces zbog ubojstva 142 civila 1982. godine u Dujalu.

"Neću biti u sudnici u kojoj nema pravde. Idite k vragu, svi vi američki agenti" - rekao je jučer Sadam nakon što je pet svjedoka iznijelo svjedočanstva brutalnosti koje su pretrpjeli od 1982. godine, poslije neuspjelog pokušaja atentata na Huseina.

Kako je javila agencija Reuters, Husein se jutros nije pojavio u sudnici, a njegovi odvjetnici održali su konzultacije sa sudskim vijećem. Nepoznato je ostalo je li Sadam svojevoljno odbio doći u sudnicu, ili je imao slobodan izbor u tom pogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za danas najavljen nastavak procesa otpočeo je sa sat vremena zakašnjenja, a sudsko vijeće treba odlučiti hoće li se suđenje nastaviti bez prvooptuženog ili će sud odrediti neku drugu mjeru.

Sadamova prijetnja o neodazivanju na saslušanje svjedoka optužbe došla je kao završnica, nakon jučerašnjeg cijelodnevnog saslušanja dviju žena i trojice muškaraca koji su sudu detaljno ispričali svoja svjedočanstva događaja vezanih uz pokolj u Dujalu 1982. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara