Sadam Husein ima pravo glasovati na općim izborima

Sadam Husein ima pravo glasovati na općim izborima

BIVŠI irački predsjednik Sadam Husein i njegovi najbliži suradnici, visoki vojni časnici koji se nalaze u zatvorima u Iraku, imaju pravo glasovati na općim izborima koji će se u toj zemlji održati 30. sijačnja, no zbog logističkih razloga to neće moći realizirati, izjavio je u srijedu predsjednik iračkog Izbornog povjerenstva.

"Prema pravilima iračkog pravosuđa bivši irački predsjednik Sadam Husein i njegovi časnici imaju pravo glasovati sve do trenutka dok protiv njih ne započne sudski proces.

No, oni to neće moći učiniti zbog nepostojanja mobilnih birališta", rekao je Abdel Husein Al-Hindaui za arapski list Asharq al-Awsat, tiskan u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izborno povjerenstvo, zbog kratkog vremenskog razdoblja, nije uspjelo uspostaviti mobilna birališta koja bi i zatvorenicima omogućila sudjelovanje u izborima", kazao je.

Sadam Husein i još jedanaest visokih dužnosnika njegova režima više od godinu dana čekaju na početak suđenja u iračkim zatvorima. Na birališta je 30. siječnja pozvano više od 14 milijuna Iračana upisanih na biračke popise.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara