Sadam tvrdi da Irak nema oružje za masovno uništavanje

IRAČKI predsjednik Sadam Husein rekao je u razgovoru koji je u utorak objavila britanska televizijska postaja Channel Four da Irak ne posjeduje oružje za masovno uništavanje, te je opovrgnuo bilo kakvu povezanost Iraka s terorističkom mrežom a-lQaidom Osame bin Ladena.

Razgovor s iračkim čelnikom vodio je proteklog vikenda britanski ljevičarski političar Tony Benn u jednoj od Sadamovih palača u Bagdadu.

´Postoji samo jedna istina, i sada vam kažem ono što sam rekao već više puta, da Irak ne posjeduje oružje za masovno uništavanje´, rekao je Sadam Husein.

U razgovoru je Sadam Husein rekao da Irak ´nema veze s al-Qaidom´.

´Da smo imali veze s al-Qaidom i da smo vjerovali u taj odnos, ne bismo se sramili to priznati´, rekao je irački vlastodržac.

Irački čelnik rekao je isto tako da njegova zemlja poštuje rezoluciju 1441 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda kojom se traži razoružanje Iraka.

´Svaka pravedna osoba zna da su, što se tiče rezolucije 1441, Iračani ispunili svoje obveze prema rezoluciji´, naglasio je Sadam Husein.

On je dodao da SAD i Velika Britanija žele izazvati sukob kako bi kontrolirale naftne rezerve na Bliskom istoku.

´Supersile se mogu u bilo kojem trenutku poslužiti izlikom da Irak ne poštuje rezoluciju 1441. Prije toga su tvrdili da Irak ne poštuje prethodnu rezoluciju´, rekao je irački diktator za Channel Four.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara