Sadašnji Ministri iz dužnosničkih stanova trebaju iseliti do konca siječnja

KONAC siječnja rok je do kojega bi se ministri i drugi dužnosnici ministarstava trebali iseliti iz 50-ak stanova koje su do sada koristili.

Naime, prema vladinoj Odluci o zadovoljavanju stambenih potreba dužnosnika i službenika u tijelima državne vlasti stanari u stanovima za službene potrebe dužni su ih iseliti u roku 30 dana od dana prestanka dužnosti.

Dobije li nova Vlada povjerenje Hrvatskog sabora 23. prosinca, to znači da sada aktualni ministri i vjerojatno većina ostalih dužnosnika (zamjenika, pomoćnika) do konca siječnja treba vratiti ključeve dužnosničkih stanova.

Iz aktualne Vlade u tim je stanovima osam ministara.

U najmanjem, od 37 kvadrata, živi HSS-ovac Željko Pecek, u najvećem, od čak 156 kvadrata Andro Vlahušić (Libra).

Taj stan u strogom središtu Zagreba i inače je jedan od najvećih dužnosničkih stanova - veći je samo stan od 197 kvadrata kojeg, po navodima vladina Ureda za državnu imovinu koriste tijela Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ipak, neslužbene informacije kažu da taj stan, ali ne čitav, koristi HSS-ov potpredsjednik Vlade Ante Simonić koji ga je, unatoč prigovoru da je prevelik, morao uzeti, jer u trenutku kad mu je dodjeljivan nije bilo manjega.

Među većim ministarskim stanovima je i onaj u kojemu živi SDP-ovac Šime Lučin (oko 93 kvadrata), dok ostali imaju 60-ak i manje kvadrata. Takve stanove koriste ministri Pančić (SDP), Vidović (SDP), Strugar (HSS), Flego (nestranački) i Ingrid Antičević-Marinović (SDP).

U 40-ak ostalih stanova žive razni dužnosnici ministarstava - Ured ne specificira koji, no razvidno je da najviše - šest odnosno sedam stanova koriste dužnosnici ministarstava pomorstva i pravosuđa.

Uz dužnosnike u Vladi i ministarstvima, pravo na službeni stan, dok obnašaju dužnost, imaju i dužnosnici koje imenuju predsjednik države, Sabor, suci i drugi pravosudni dužnosnici, saborski zastupnici, ako im je prebivalište izvan Zagreba.

Osim roka od 30 dana od prestanka dužnosti, u kojem moraju vratiti stan, vladina Odluka dužnosnike obvezuje da ih vrate u stanju u kojem su ih preuzeli.

(Hina) um sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara