Saddam: Bagdad će biti branjen

Saddam: Bagdad će biti branjen

IRAČKI predsjednik Saddam Hussein, u poruci koju jena televiziji pročitao ministar informiranja, poručio je svom narodu da će Bagdad biti branjen.

"Neprijatelj pokušava ući u Bagdad. Neka svaka obitelj bude sigurna da će se naši odani borci suprotstaviti neprijatelju", pročitao je Mohammed Saeed al-Sahaf.

U poruci je Saddam pozvao stanovnike Bagdada da se "suprotstave osvajačima" koji se nalaze "na vratima naše prijestolnice".

"Kada grad odolijeva, osvajači ne mogu napredovati i moraju uzmicati", dodaje se u poruci.

Pozivajući na "danononoćnu borbu", Saddam je posljednjih dana učestalo pozivao ljude na džihad, obećavši Iračanima pobjedu.

Irački ministar vanjskih poslova Naji Sabri je priopćio da je predsjednik Saddam Hussein živ ali je odbio reći je li on osobno vidio iračkog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Viđen je jučer na sastanku s ministrima", rekao je Sabri za BBC radio, ali nije htio odgovoriti na pitanje je li ga osobno vidio.

"Predsjednik je dobro, rukovodstvo je dobro... i najnormalnije funkcioniraju", kazao je Sabri.

Iračka televizija je u četvrtak objavila prilog o susretu Sadama s visokim dužnosnicima, ali nije rečeno kada se sastanak održao.

London i Washington tvrde da je većina priloga, ako ne i svi, unaprijed snimljena i da se nije radilo o direktnim prijenosima.

No takvu je ocjenu opovrgnula američka obavještajna agencija CIA.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara