Saddam spreman za rat, optužio SAD da igra ulogu svjetskog suca

IRAČKI predsjednik Saddam Hussein izjavio je u nedjelju da će se Irak boriti "bilo gdje u svijetu" ukoliko ga Sjedinjene Države napadnu te je optužio SAD da se postavlja u ulogu vrhovnog svjetskog suca.

Također je rekao da je "velika laž" da Irak još ima zabranjeno oružje.

"Kada neprijatelj pokreće rat širokih razmjera on mora shvatiti da će se bitka između nas voditi u zraku, na zemlji i na vodi bilo gdje na svijetu", rekao je Sadam na sastanku sa skupinom vojnih časnika, a prenijela je iračka novinska agencija.

On se na sastanku također zapitao: "Tko je postavio Ameriku kao nepravednog svjetskog suca da može reći da ova zemlja ima oružje određenog ranga da bi ono trebalo biti uništeno?". U isto vrijeme, istaknuo je Saddam, Sjedinjene Države dopuštaju drugima, poput Izraela, razvijanje svih vrsta oružja.

Irački predsjednik rekao je također da će iračke snage nanijeti velike gubitke napadačima, koji će biti poraženi u velikom sukobu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno je irački ministar vanjskih poslova Naji Sabri izjavio je u nedjelju da se vlasti u Bagdadu spremaju za skori rat sa Sjedinjenim Državama te da su narodu podijelile petomjesečne zalihe hrane.

"Spremamo se za rat kao da će se dogoditi za sat vremena", rekao je on u intervjuu za televiziju al-Arabiya sa sjedištem u Dubaiju.

"Podijeljene su zalihe hrane koje će trajati do kraja kolovoza", dodao je.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara