"Sajam knjige u Istri" od 2. do 11. prosinca

Ovogodišnji 10. jubilarni festival knjige i autora "Sa(n)jam knjige u Istri" održat će se u pulskom Domu hrvatskih branitelja od 2. do 11. prosinca u pulskom Domu hrvatskih branitelja. L

Direktorica te manifestacije Magdalena Vodopija na konferenciji za novinare rekla je da je to jedan od najvećih knjižnih skupova u Hrvatskoj, najavivši "invaziju slavonskih autora na Istru" te dolazak više od 250 nakladnika.

Tema je ovogodišnjeg sajma putovanje - povijesno, u stihovima, romanima, esejima, monografijama.

Po njezinim riječima, od iznimnog je značenja što je sajam knjige u Istri ostao izvaninstitucionalan jer u protivnom, kako je rekla, "ne bi bio tako maštovit te, unatoč kroničnom nedostatku novčanih sredstava, ne bi dočekao jubilarnu desetu obljetnicu".

Upravo iz toga razloga ona je zahvalila Ministarstvu kulture, Istarskoj županiji i Gradu Puli koji su taj festival knjige poduprli svaki sa sto tisuća kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kustosica ovogodišnjeg sajma knjige u Istri Gorka Ostojić Cvajner naglasila je kako dodjela književne nagrade "Kiklop", za koju je nominirano 105 autora u 11 kategorija, tom sajmu daje epitet "prvi i jedini".

Predstavljajući skulpturu "Kiklopa" poznatog labinskog kipara Josipa Diminića koja će se nagrađenim autorima dodijeliti 8. prosinca u salonu broda "Dalmacija", ona je ustvrdila kako će Diminićev "Kiklop" postati tradicionalnim simbolom toga festivala knjiga i autora u Puli.

Od najčitanijih i najpoznatijih hrvatskih i inozemnih autora najavljeni su Dragutin Tadijanović, Arsen Dedić, Enes Kišević, Renato Baretić, Orhan Pamuk, Milan Rakovac i brojni drugi.

(Hina) xdspo ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara