Sakašvili poziva EU da čini više na integraciji Gruzije

EUROPSKA unija mora više raditi na integraciji Gruzije, izjavio je u subotu u Bukureštu gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili u govoru o euroatlantskim težnjama Tbilisija.

"Gruzija će nastaviti svoj projekt kojim želi postati članica euroatlantske zajednice", ali i Europa "mora svladati svoj dio puta" kako bi joj pomogla da se domogne tog cilja, ustvrdio je Sakašvili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Europa mora odlučiti što će učiniti s Gruzijom. Nema nijednog jedinog razloga da se tu zemlju ne smatra europskom", ocijenio je.

Gruzijski predsjednik koji boravi u trodnevnom posjetu Rumunjskoj izrazio je zadovoljstvo što je Bruxelles nedavno počeo provoditi "europsku politiku dobrosusjedskih odnosa" kojom želi uspostaviti "povlaštene veze" sa zemljama koje graniče s Unijom.

Strateški dokument koji je u srijedu prihvatila Europska komisija predlaže da se "politika dobrosusjedskih odnosa" primijeni na istočnoeuropske zemlje koje su se nakon proširenja Unije 1. svibnja našle pred njezinim vratima - Rusija, Bjelorusija, Ukrajina i Moldavija - i da se u tu politiku uključe tri zemlje na jugu Kavkaza - Gruzija, Armenija i Azerbajdžan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara