Samsung traži zabranu prodaje novog iPhonea u Francuskoj i Italiji

Samsung traži zabranu prodaje novog iPhonea u Francuskoj i Italiji

Foto: AFP

SAMSUNG će sudovima u Parizu i Milanu uskoro predati podnesak kojim će tražiti zabranu prodaje jučer predstavljenog iPhonea 4S u Francuskoj i Italiji. Samsung je u priopćenju za medije službeno potvrdio podizanje tužbe, javlja Bloomberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Južnokorejska kompanija zabranu traži pozivajući se na dvije točke kršenja autorskih prava na patentiranu tehnologiju wireless komunikacije. Podizanje tužbe je nastavak pravnih nesuglasica između Applea i Samsunga koje su započele u travnju ove godine. Tada je Apple napao Samsung, optužujući ih da je njihova Galaxy linija kopija iPada i iPhonea.

Glasnogovornik Applea nije želio komentirati najavljenu tužbu. Analitičari smatraju kako je jasno da se radi o ratu za tržište koje trenutno vrijedi 207 milijardi dolara godišnje, a od kojeg Apple uzima lavovski dio. Većinu svih pametnih telefona na svijetu čine upravo iPhoneovi.

Nakon što vide kako će teći procesi u Parizu i Milanu, Samsung planira podizanje tužbi i u drugim državama. "Apple uporno narušava naša prava na intelektualno vlasništvo i krade našu tehnologiju. Samsung vjeruje da iPhone 4S zbog toga treba zabraniti", tvrdi Samsung.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara