sanader: hdz u ovom trenutku ne razmišlja o koalicijskim partnerima

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader, osvrnuvši se na napise i špekulacije u medijima s kime bi stranka mogla koalirati ako pobijedi na idućim parlamentarnim izborima, izjavio je večeras u Gospiću da HDZ u ovom trenutku ne razmišlja o koalicijskim partnerima.

´No, HDZ razmišlja o tome kako će biti što jači i kako će ostvariti što je mogući veći postotak glasova, a kada to ostvari dogovarat će koaliciju stranaka centra i desnog centra, ali ne sa SDP-om i HNS-om´, rekao je predsjednik HDZ-a na proširenoj sjednici HDZ-a Ličko-senjske županije i grada Gospića.

Komentirajući aktivnosti za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, Sanader je naglasio da je HDZ još za vrijeme prvoga predsjednika države Franje Tuđmana bio orijentiran da Hrvatska uđe u Europsku uniju i NATO. Dodao je da je zato ´sretan što je Hrvatski sabor prihvatio inicijativu HDZ-a i što je konsenzusom prihvaćena rezolucija o priključenju Hrvatske EU´.

Predsjednik HDZ-a je sa svojim najbližim suradnicima, Vladimirom, Šeksom, Vladimirom Bebićem, Božiradom Kalmetom te glavnim tajnikom Brankom Vukelićem čestitao i odao priznaje HDZ-u Gospića i Ličko-senjske županije, rekavši da su ostali dosljedni i ustrajni u politici utemeljitelja moderne hrvatske države i prvoga predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara