Sanader: Pobijedili smo

Izjave za HTV:

Ivica Račan

Očekivali smo da će na izbore izaći oko 60% građana. Mi se osjećamo dvostruko pobjednički. Prvo zato što smatram da ćemo polučiti dobar izborni rezultat, i  ne vjerujem da će biti moguća stabilna  koalicijska vlada bez SDP-a.

Drugo, izbori su prošli dobro, što znači da smo u posljednje četiri godine napravili veliki pomak u demokraciji, i imamo državu koja zaslužuje da se nađe u Europskoj uniji.

Mi smo u protekle četiri teške godine poprilično jasno definirali svoje teme i naši birači su znali za koga i za što glasaju.

Ivo Sanader

Za razliku od Račana želim zahvaliti biračima koji su nam iskazali povjerenje", rekao je Sanader zahvalivši se i onima koji se nisu zadovoljili ovom vladom.

"Vrlo ozbiljno smo shvatili poruku birača 3. siječnja i prema tome smo se vladali u ovoj predizbornoj kampanjioi. 

Sanader je čuo i Račanovu izjavu, pa je rekao da ako SDp ima dvostruki razlog za slavlje, tada HDZ ima četvrestroku. Prema saznanjima s terena u HDZ smatraju da su njihovi rezultati jako dobri, i Sanader vjeruje da je HDZ pobjednik izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Buduća koalicija ostaje tema za pregovore, očekujemo konzultacije s predsjednikom, ali sad se ne bavimo s tim jer želimo pričekati rezultate koji će potvrditi naša očekivanja. Mislim da dolazi novo vrijeme za Hrvatsku, i da ćemo već večeras razgovarati s mogućim koalicijskim partnerima".

Za kraj je Sanader dodao kako je siguran da će njegova stranka dobiti najveći broj mandata, i to puno veći nego 3. siječnja.

Najveći broj mandata, puno više nego trećeg siječnja

Tomčić Zlatko

Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić izjavio je kako očekuje 22-25 zastupnika, te da imaju saznanja o rezultatima koji zasad još nisu zadovoljili njihova očekivanja. O mogućem koaliranju s HDZ-om Tomčić je rekao kako je o tome još preuranjeno govoriti, no nakon saznanja o rezultatima treba sjesti s mogućim partnerima i razgovarati. Napomenuo je da su za HSS prihvatljivi svi koalicijski partneri osim krajnje lijevih i krajnje desnih.


Vesna Pusić

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je kako se nada pobjedi i da će zajedno s koalicijskim partnerima pobijediti.  U HNS se nadaju da će dobiti 20 mandata, a sve više od toga smatrat će fenomenalnim uspjehom. Dodala je kako zna da su pobijedili na Unijama, a ostalo su samo nagađanja. Pusić je dodala kako su se nadali da će na izbore izaći oko 70 posto glasača, no prema prvim rezultatima izborima se odazvalo oko 65 posto.

Mate Granić

Predsjednik DC-a Mate Granić izjavio je kako je optimist, te da prvi podaci govore da bi koalicija HSLS-DC trebala proći u svih 10 izbornih jedinica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara