sanader pretpostavlja da će bobetko dopustiti haškim liječnicima da ga pregledaju

Predsjednik HDZa Ivo Sanader izrazio je večeras uvjerenje da će general Janko Bobetko dopustiti liječničkom timu Haškog suda da ga idući tjedan pregleda u Zagrebu.

´Iako nismo razgovarali o tome, mislim da je Bobetko prema tome apsolutno pozitivan i da će prihvatiti pregled jer je to normalan slijed stvari´, izjavio je Sanader nakon posjeta generalu Bobetku, komentirajući najavu da bi ga idući tjedan trebao pregledati liječnički tim osnovan odlukom Haškog suda.

Visoko izaslanstvo HDZ-a, u kojem su bili i Jadranka Kosor, Andrija Hebrang i Vladimir Šeks, posjetilo je večeras generala Bobetka u kliničkoj bolnici Dubrava u prigodi njegova 84. rođendana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´General Bobetko se zanimao kako idu pripreme u stranci za izbore jer ih i on očekuje. Iako mu zdravstveno stanje nije najbolje, bistra je uma i prati zbivanja´, rekao je Sanader.

Bivši zapovjednik Glavnog stožera HV-a Janko Bobetko na temelju haške optužnice tereti se za zločine počinjene u operaciji Medački džep u rujnu 1993.

Nakon što je Bobetko polovicom studenoga zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prebačen u bolnicu, Hrvatska je 28. studenoga obavijestila Haški sud da ne može izvršiti nalog za uhićenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara