Sanader s umirovljenim Hrvatima iz BiH i SCG

Premijer Ivo Sanader primio je poslijepodne predsjednika Hrvatske stranke umirovljenike (HSU) Vladimira Jordana te predstavnike udruga umirovljenih Hrvata iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, koji su zatražili da hrvatska Vlada donese poseban zakon kojim bi se riješio njihov status.

Kako prenosi Dnevnik HTV-a u večerašnjem Dnevniku, riječ je o 24 tisuće ljudi koji su umirovljeni prije raspada bivše Jugoslavije, a sada primaju od devet do 100 eura mirovine.

"Premijer je saslušao probleme i obećao da će ih u proračunu za 2005. uzeti u obzir", izjavio je u HTV-ovom Dnevniku predsjednik HSU-a Vladimir Jordan, ocjenivši kako ta sredstva nisu velika te da bi ublažila agoniju tih ljudi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjesnik" neslužbeno doznaje kako je premijer Sanader rekao da će se založiti za to da se posebnim zakonom utvrdi pravo na dodatak za umirovljenike koji dugo čekaju na isplatu mirovina iz fondova Srbije i Crne Gore te BiH, ili je ona manje od iznosa koji su privremeno primali iz hrvatskog proračuna, do primjene Sporazuma o socijalnom osiguranju s državama bivše Jugoslavije.

(Hina) xmb ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara