Sanader sindikatima: Želimo da socijalno partnerstvo zaživi u punom smislu riječi

VLADINO je opredjeljenje pravedna socijalna država i zbog toga želimo da socijalno partnerstvo zaživi u punom smislu riječi, istaknuo je danas premijer Ivo Sanader čestitajući sindikatima i svim radnicima blagdan 1. svibnja.

"I ja želim da Hrvatska bude društvo sa što manje socijalnih razlika", rekao je Sanader na svečanoj dodjeli priznanja Srce sindikalne solidarnosti koje u povodu Međunarodnog praznika rada svake godine organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

Želimo raditi na tome, posebno u ozračju činjenice da je EU priznala Hrvatskoj da je položila ispit zrelosti, a pozitivan avis jest svjedodžba o tome, kazao je Sanader dodavši kako je počašćen što je pozvan na sutrašnju svečanost u Dublinu u povodu primanja 10 novih članica EU.

Socijalno partnerstvo sigurno je ispravan put za ostvarenje takvih želja, a upravo je Irska primjer kako socijalno partnerstvo može dobro funkcionirati i osigurati gospodarski rast - prosječno devet posto u zadnjih desetak godina, naglasio je Sanader.

Predsjednica SSSH Vesna Dejanović podsjetila je da se Međunarodni praznik rada obilježava već 118 godina u čast radnika koji su stradali u Chicagu 1886. godine na demonstracijama kojima su tražili osmosatno radno vrijeme.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je datum postao simbolom borbe za elementarna radnička i ljudska prava, kazala je Dejanović pozvavši sve građane da se sutra priključe proslavi 1. svibnja.

Središnja proslava Međunarodnog praznika rada u Hrvatskoj održat će se u zagrebačkom parku Maksimiru gdje će se sindikalcima i ostalim posjetiteljima pridružiti predsjednik Republike Stjepan Mesić te u ime Vlade njezina potpredsjednica Jadranka Kosor.

Na današnjoj svečanosti dodijeljene su povelje Srce sindikalne solidarnosti metalcu iz Ivanca Dragutinu Vargi i članici talijanske sindikalne središnjice CGIL Renati Bagatin.

(Hina) xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara