Sanader: Vlada od Haaškog suda traži dodatno objašnjenje

PREMIJER Ivo Sanader izvijestio je danas Hrvatski sabor da je Vlada uputila zahtjev predsjedniku Haaškog suda da dodatno objasni razloge koji su utjecali na odluku Suda da generali Ivan Čermak i Mladen Markač do početka suđenja ostanu u haaškom pritvoru.

Želimo čuti zašto je Sud donio takvu odluku, pogotovo jer je nedavno na slobodu pustio šest Hrvata iz BiH, rekao je Sanader u aktualnom prijepodnevu.

Najavio je da će ministrica pravosuđa uskoro tražiti sastanak s predsjednikom Haškog suda i glavnom haškom tužiteljicom i da će, čim se saznaju razlozi, o njima izvijestiti javnost i Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razlozi moraju biti teški, s obzirom na najave o njihovu puštanju na slobodu do početka suđenja, ocijenio je Sanader.

Naglasio je da Vlada neće posustati u traženju da se Markač i Čermak puste na slobodu, te da će, u dogovoru s njihovim braniteljima, poduzeti sve što im dopuštaju pravni okviri.

Sanader je izjavio da je i Vlada bila neugodno iznenađena jučerašnjom viješću iz Haaga, jer je učinila sve da se Čermaku i Markaču omogući obrana sa slobode.

Naše neugodno iznenađenje je tim veće, i zbog činjenice da je glavna haška tužiteljica Carla del Ponte uputila pismo Sudu da se ne protivi puštanju na slobodu Markača i Čermaka, kazao je Sanader.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara