SANADER ZAHVALIO EUROPSKOJ PUČKOJ STRANCI NA POTPORI HRVATSKIM NAPORIMA PREMA ULASKU U EU

Hrvatski premijer Ivo Sanader izrazio je u srijedu u Beču, po završetku Studijskih dana Europske pučke stranke (EPP), zahvalnost toj asocijaciji na potpori hrvatskim naporima oko dobivanja avisa i službene kandidature za članstvo u EU, ocijenivši kako je i ovo okupljanje bilo prilika za brojne susrete i potvrdu potpore Hrvatskoj. L

"Zahvaljujemo Europskoj pučkoj stranci i njenoj frakciji u Europskom parlamentu - ona je već donijela i Deklaraciju u korist Hrvatske u kojoj se daje potpora hrvatskim ambicijama da se u travnju dobije avis od Europske komisije, a u lipnju i odluka Europskog vijeća da Hrvatska službeno postane zemlja kandidat za pristup u EU", izjavio je hrvatskim novinarima predsjednik Vlade.

Dodao je da se to očekuje s optimizmom te da drugi scenarij ne očekuje, ali da još ništa nije gotovo dok se sve službeno ne potvrdi.

Sanader je ocijenio da su Studijski dani Europske pučke stranke u Beču bili izvanredna prigoda da se u razgovorima s parlamentarcima iz Europskog parlamenta, kojih se okupilo nekoliko stotina, još jedanput vrlo jasno zatraži i dobije potpora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu reći da sam u svim razgovorima naišao na punu potporu naših stajališta", rekao je Sanader dodajući da je u razgovorima istaknuo i to da "odluka o Hrvatskoj nije samo bitna za Hrvatsku nego je važna i za ostatak našeg susjedstva".

"Hrvatska može biti model motiviranja i poticaja za sve druge zemlje na jugoistoku Europe da idu tim putem jer nam svima treba stabilna situacija u susjedstvu", rekao je Sanader. U tom smislu hrvatski premijer je kazao da drži da je poruka koja već ide nekoliko mjeseci i od njega i od hrvatske Vlade prema europskim institucijama jasan signal da Hrvatska očekuje pozitivan tretman na putu priključivanja EU. Ako Hrvatska dobije taj status i pođe tim putem te za nekoliko godina postane punopravna članica EU sigurno je to put kojim mogu krenuti i druge zemlje jugoistočne Europe, izjavio je predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a hrvatskim novinarima u srijedu u Beču.

(Hina) xspđ ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara