Sarajevo: Schroeder razgovarao s dužnosnicima BiH

Njemački kancelar Gerhard Schroeder u utorak je u Sarajevu, u razgovoru sa članovima Predsjedništva BiH, podržao njihov prijedlog da BiH bude glavno središte u regiji jugoistočne Europe u borbi protiv terorizma, organiziranog kriminala i korupcije, priopćila je Služba za informiranje Predsjedništva BiH. L

"Schroeder je naglasio da će Njemačka nastaviti kontinuirano podupirati približavanje BiH euroatlantskim integracijama, te je izrazio uvjerenje da će Europska komisija donijeti pozitivnu odluku o otpočinjanju pregovora BiH za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU", navodi se u priopćenju.

O vojnom angažmanu Europske unije u BiH Schroeder je razgovarao s Visokim međunarodnim predstavnikom u BiH Paddijem Ashdownom pri čemu je naglašeno, kako je priopćeno, da Njemačka daje bitan doprinos vojnim snagama predvođenim Europskom unijom (EUFOR).

Ashdown i Schroeder su također razgovarali o napretku BiH u ispunjavanju zahtjeva za početak pregovora Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i uključivanju BiH u NATO-ov program Partnerstvo za mir, priopćio je Ured Visokog međunarodnog predstavnika (OHR). Razgovarali su i o reformi RTV sustava u BiH te se zauzeli za uspostavu jedinstvenog i ekonomski održivog Javnog RTV sustava, priopćio je OHR.

Schroeder i Ashdown su ponovili da je izručenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića Haškom sudu uvjet za prijam BiH u Partnerstvo za mir.

(Hina) xpg ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara