Sastanak Udruge hrvatskih institucija za poticanje poduzetništva

ČLANOVI Udruge hrvatskih institucija za poticanje poduzetništva (UHIPP) održali su danas u Rijeci prvi radni sastanak i predstavili rad te udruge.

UHIPP je neprofitna, nevladina udruga centara za zaštitu i promicanje gospodarskih, informacijskih, tehničkih, znanstvenih i strukovnih interesa i ciljeva u malom gospodarstvu.

Osnivač je Udruge i organizator sastanka riječki poduzetnički inkubator Porin d.o.o.

Na današnjem sastanku istaknuto je da je suradnja članova Udruge i jedinica lokalne samouprave nedovoljna, da ju treba poboljšati te da jedinice lokalne samouprave svoje potrebe prema UHIPP-u trebaju jasnije izraziti.

UHIPP okuplja 15 poduzetničkih centara, 8 poduzetničkih inkubatora, 5 tehnoloških centara i 3 razvojne agencije, a danas će biti primljeno još 6 novih članica.

Ciljevi UHIPP-a su stvaranje povoljnijeg okružja za poduzetništvo, promicanje malog gospodarstva, umrežavanje članica, razvoj poslovne suradnje malog i velikog gospodarstva i stvaranje kvalitetnih poticajnih programa za poduzetnike. U planu rada UHIPP-a je izdavanje strukovnog časopisa, osnivanje poslovne škole i informacijskog sustava za ponudu i potražnju poslova, ispitivanje poduzetničkih mogućnosti u županijama, izrada banke podataka o stranim tržištima i izvorima za financiranje projekata. Danas su predstavljene aktivnosti i programi za poticanje poduzetništva koje provode riječka gradska i županijska uprava te Ministarstvo za obrt, malo i srednje poduzetništvo. Svoje projekte, kao primjere rada članova UHIPP-a, predstavilo je nekoliko članova - tvrtke Porin, MPC, Tehnološki park - Zagreb i Cepos.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara