SASTANAK VIJEĆA SIGURNOSTI UN NAKON ATENTATA U BAGDADU

Vijeće sigurnosti UNa je počelo u srijedu u New Yorku razgovore o stanju u Iraku, dan nakon atenata na sjedište Ujedinjenih naroda u Bagdadu u kojem su ubijene najmanje 24 osobe.

Petanest članova Vijeća raspravljalo je o teškom pitanju UN-ove misije koje izazava spor između međunarodnih organizacija i Sjedinjenih Država, čije snage okupiraju Irak.

"Razgovarat ćemo o nedavnim događajima i možda ćemo čuti neke prijedloge", izjavio je predsjedavajući Vijeća, zamjenik sirisjkog veleposlanika pri UN-u Fayssal Mekdak, prije tih konzultacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mekdak se odbio izjasniti o eventualnoj odgovornosti američkih snaga za nespriječavanje atentata koji je rezultirao smrću šefa misije Ujedinjenih naroda u Iraku Sergia Vieire de Mella.

Sirijski diplomat nije želio spekulirati o mogućem slanju pripadnika Plavih kaciga u Irak i izjavio je da će se o svim mogućnostima raspravljati.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan, koji je odmah nakon atentata prekinuo odmor u Finskoj, trebao bi u srijedu u Vijeću sigurnosti održati govor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara