Saudijski blogeri napadaju vladu zbog Muhamedovih karikatura

Saudijski blogeri, u anonimnom svijetu interneta, napadaju vladu svoje zemlje zbog njezine uloge u poticanju gnjeva muslimana diljem svijeta zbog karikatura proroka Muhameda.

Izražavajući, većinom na engleskom jeziku, stajališta koja se nitko ne bi usudio iznijeti javno u saudijskim medijima koji su pod državnom kontrolom, oni optužuju vlasti, koje su bliske s Amerikancima, za zloporabu karikatura mjesecima nakon što su bile prvi put objavljene i zanemarivanje islamske stvari..

"Ne sjećam se takve reakcije kad su napadnuti Afganistan i Irak", napisala je saudijska blogerica koja se naziva Jo. "A što je još važnije, nisam vidjela da se išta čini za palestinsku stvar osim financijske pomoći".

Metež oko karikatura diljem svijeta počeo je nakon što je Saudijska Arabija prošlog mjeseca opozvala svojeg veleposlanika iz Danske, popustivši pred pritiskom svećenstva i javne kampanje protiv danskih proizvoda u tom kraljevstvu, u kojem se nalaze najveća svetišta islama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao nikad dosad me zapanjilo jedinstvo kojem konačno svjedočim među inače razjedinjenim, iako međusobno ovisnim vjerskim strujama, plemenima i selima Arapskog poluotoka", sarkastično je napisala blogerica Farah.

"No sad svi zajedno i jednoglasno možemo pomisliti ili reći... ti prokleti Danci! Na njih! Napad!"

(Hina) xdam ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara