Savjete Tonyja Blaira kazahstanski predsjednik Nazarbajev će plaćati 13 milijuna eura godišnje

Savjete Tonyja Blaira kazahstanski predsjednik Nazarbajev će plaćati 13 milijuna eura godišnje

Foto: AFP

"TONY Blair je odličan upravljač u kriznim vremenima", kazao je jedan Jercibajev, bliski suradnik kazahstanskog predsjednika Nursultana Nazarbajeva, potvrdivši za Vremyu da je bivši britanski premijer postao njegov savjetnik.

Spekulacije o ovoj suradnji pokrenute su prije nekoliko dana kada je Blair na listu klijenata svoje konzultantske tvrtke dodao Kazahstan. Jercibajev je novinarima potvrdio da je velika grupa Blairovih suradnika već stigla u Astanu i da tamo otvara ured.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blair je za nas pripremio dobar tim međunarodnih savjetnika. Bliži nam se nova globalna recesija, a Blair je odličan upravljač u krizama. U Britaniji je proveo sjajnu socijalnu i ekonomsku modernizaciju, pa će i nama biti od pomoći", kazao je Jercibajev.

Nazarbajev na vlasti već 20 godina

Iako je Nazarbajev već godinama na udaru kritika zapadnih političara i grupa za ljudska prava, prvenstveno zbog represije medija i oporbenih političara, ali i činjenicom da zemljom vlada već 20 godina, Blairu to očito ne smeta, što i ne čudi s obzirom na lukrativnost ovog konzultantskog ugovora.

Naime, Blairovi savjeti Kazahstan će godišnje koštati 13 milijuna eura. Pametan neki čovjek taj Tony Blair.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara