Savjetnik Donalda Rumsfelda podnio ostavku

RICHARD PERLE, jedan od ključnih savjetnika američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda, u četvrtak je podnio ostavku na dužnost.

Perle se nalazio na dužnosti predsjednika Odbora za obrambenu politiku Pentagona, odnosno savjetničke skupine Donalda Rumsfelda.

Perle je bio upleten u aferu izazvanu bankrotom jedne tvrtke koja je radila za američku vladu. Mediji su pisali da je pomiješao politiku i poduzetništvo i dospio u sukob interesa. Iako opovrgava da je učinio bilo što protuzakonito, odlučio je odstupiti kako ministru Rumsfeldu ne bi zadavao dodatne brige u ratno vrijeme.

Rumsfeld je objavio kratko priopćenje u kojem zahvaljuje Perleu za njegov rad. Perle je bio pomoćnik ministra obrane u administraciji predsjednika Ronalda Reagana, a predsjedanje Odborom za obrambenu politiku preuzeo je u lipnju 2001.

Perle (61) smatra se jednim od jastrebova američke obrambene politike. Za vrijeme predsjednika Reagana protivio se sporazumu o kontroli nuklernog oružja sa Sovjetskim Savezom zbog čega je u medijima prozvan "princom tame".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara