Savjetovanje o primjeni Zakona o općem upravnom postupku

PROFESOR zagrebačkog Pravnog fakulteta Dragan Medvedović ocijenio je danas da bi zbog mnogih promjena u društvu trebalo izraditi novi zakon o općem upravnom postupku koji bi zamijenio postojeći, donesen još prije 46 godina.

Medvedović se za donošenje novog zakona založio na savjetovanju "Aktualnosti u primjeni Zakona o općem upravnom postupku" koje su u Zagrebu organizirale Narodne novine u okviru Programa pravne edukacije i informiranja.

Na skupu, koji je okupio brojne pravne stručnjake i državne službenike, Medvedović je upozorio da su 1991., kada je Zakon preuziman u hrvatsko zakonodavstvo, unesene neke promjene, no ocijenio je kako je to nespretno učinjeno, pa, među ostalim, nikada nije napravljen pročišćeni tekst.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od donošenja zakona promijenio se stav prema zaštiti ljudskih i građanskih prava, prema sudskoj zaštiti prava, a izmijenjen je ustroj vlasti, kazao je, ponovivši kako je nužno pristupiti izradi novog zakona.

Na savjetovanju je bilo riječi o primjeni Zakona o općem upravnom postupku u službeničkim odnosima, lokalnoj samoupravi i u području komunalnog gospodarstva, upravnim i drugim postupcima prema Zakonu o gradnji te pravnoj zaštiti od nerješavanja u upravnim stvarima, odnosno tzv. šutnji uprave.

Sve teme objedinjene su u Zborniku radova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara