SCG: General Vojske RS Miletić otputovao u Haag

BIVŠI oficir Vojske Republike Srpske, general Radivoj Miletić, pred Haaškim sudom optužen za zločine nad Muslimanima u Srebrenici i Žepi, u ponedjeljak u podne otputovao je u Den Haag.

Optuženi Miletić u Den Haag je otputovao u pratnji ministra za upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Srbije Zoranom Lončarom.


Odluku optuženog Miletića da se dobrovoljno preda Haaškom sudu u petak je objavila Vlada Srbije, te u priopćenju navela i da će dati potrebna jamstva kako bi optuženi Miletić do početka suđenja bio pušten na slobodu, kao i da će pružiti pomoć njegovoj obitelji.

Međunarodni kazneni sud u Den Haagu otpečatio je u 24. veljače haašku optužnicu protiv Miletića i, također bivšeg oficira Vojske Republike Srpske Milana Gvere, koji se već dobrovoljno predao tom sudu.

Njima su, kao i generalu Zdravku Tolimiru, stavljeni na teret zločini nad Muslimanima u zaštićenim zonama Srebrenici i Žepi 1995. godine.

Optužnica ih u pet točaka tereti za ubojstva, progon na rasnoj, vjerskoj i političkoj osnovi, prisilno premještanje i deportaciju stanovništva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara