SCG: Novi Sad radikalima, Beograd demokratama

NOVA gradonačelnica Novog Sada je visoka dužnosnica Srpske radikalne stranke Maja Gojković, koja je s oko tisuću glasova više pobijedila kandidata Demokratske stranke Borislava Novakovića, dok je novi gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović, koji je dobio dva posto više glasova od kandidata Srpske radikalne stranke Aleksandra Vučića, pokazali su rezultati lokalnih izbora održanih u nedjelju u Srbiji, na kojima su se u drugome krugu birali čelnici gradova i općina.

Kandidati Demokratske stranke za gradonačelnike poraženi su u Kragujevcu i Nišu. U Kragujevcu je pobijedio kandidat Veroljub Stevanović iz Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, koji je predvodio "Koalicije za Kragujevac", dok je u Nišu pobjednik Smiljko Kostić, kandidat Nove Srbije Velimira Ilića.

U Novom Pazaru, kako kažu još neslužbeni podaci, Sulejman Ugljanin, kandidat Liste za Sandžak za nekoliko stotina glasova vodi pred kandidatom Sandžačke demokratske stranke Rasima Ljajića, Saidom Kačaporom.

Demokratska stranka Borisa Tadića će, nakon nedjeljnih lokalnih izbora, imati predsjednike 26 općina, Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja 11, Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića 15, Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice 9, te ostale stranke u 48 općina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Vojvodini će Demokratska stranka imati prvog čovjeka u osam općina, Srpska radikalna stranka u šest, Socijalistička partija Srbije u tri, te Savez vojvođanskih Mađara u dvije.

Srpska radikalna stranka je u drugom krugu u 18 općina imala protukandidata iz Demokratske stranke, te je u 12 općina odnijela pobjedu.

Konačne rezultate izbora izborne će komisije proglasiti tijekom današnjeg dana, nakon što budu prebrojani svi glasački listići s izbornih mjesta u Srbiji.

(Hina) xttag ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara