SCG: Optuženi general Lazarević putuje u četvrtak u Den Haag

HAŠKI optuženik, general Vojske Srbije i Crne Gore Vladimir Lazarević, otputovat će u Den Haag u četvrtak, u pratnji ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zorana Lončara i ministra za pravosuđe Zorana Stojkovića, priopćeno je u utorak nakon izvanredne sjednice vlade Srbije u Beogradu.

U priopćenju dostavljenom medijima nakon sjednice vlade Srbije, istaknuto je "poštivanje moralne i časne odluke generala Lazarevića", a dodaje se i da će vlada dati sva potrebna jamstva za optuženog generala, kako bi početak suđenja mogao dočekati na slobodi, te da "vlada Srbije nalaže ministarstvu financija da osigura svu potrebnu pomoć za obitelj generala Lazarevića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neki srbijanski mediji su u ponedjeljak objavili da je vlada Srbije obećala da će osigurati financiranje školovanja trojice sinova haškog optuženika Lazarevića, te su najavili mogućnost da vlada osigura preseljenje Lazarevićeve obitelji iz Niša u Beograd.

U utorak je, kako stoji na internet stranici Srpske pravoslavne crkve, optuženog generala Lazarevića i srbijanskog premijera Vojislava Koštunicu primio i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Pavle. Kako se navodi, do razgovora je došlo na inicijativu srpskog patrijarha, a patrijarh Pavle je kazao da Srpska pravoslavna crkva "poštuje i visoko cijeni odluku generala Lazarevića da slijedi taj težak put u interesu domovine". Također, navodi se da je optuženi general Lazarević "zamolio patrijarha da ga spominje u svojim molitvama".

Lazarević je, kao i još trojica generala vojske i policije - Nebojša Pavković, Vlastimir Đorđević i Sreten Lukić - optužen za ratne zločine protiv kosovskih Albanaca na Kosovu 1999. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara