SCG: Pripreman atentat na ministra Ljajića

MUP Srbije dobio je informacije o tome da se priprema atentat na Rasima Ljajića, ministra za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore i predsjednika Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom, potvrdio je sam ministar Ljajić za dnevnik "Blic" od četvrtka, dodajući da ga je na to upozorio ministar policije Dragan Jočić.

"MUP je na dan lokalnih izbora u Srbiji 19. rujna dobio informacije da su određene skupine spremne pojedincima platiti velik novac za Ljajićevu likvidaciju", kazao je izvor "Blica" u MUP-u Srbije, naglasivši da je ministru Ljajiću nakon toga pojačano osiguranje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po prvi puta sam ozbiljno shvatio te prijetnje", kazao je Ljajić "Blicu", dodajući da motivi mogu biti "politički ili haaški". "Politički, jer se ista stvar dogodila u siječnju 2003. godine, kad su održavani dopunski lokalni izbori u Novom Pazaru. Tadašnji ministar savezne policije Zoran Živković me obavijestio da MUP raspolaže informacijama da se sprema moja likvidacija", kazao je Ljajić, dodajući da je "vrlo jeftina meta i za svoje političke protivnike i za antihaaški lobi".

Uoči prošlonedjeljnih lokalnih izbora u Novom Pazaru izbili su žestoki sukobi između pristalica Rasima Ljajića, koji je predsjednik Sandžačke demokratske stranke i Sulejmana Ugljanina, čelnika Liste za Sandžak, stranaka koje će - po rezultatima izbora - morati dijeliti vlast u Novom Pazaru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara