SCH pozvao vladu na socijalni dijalog

Carinski sindikat Hrvatske (CSH) pozvao je sa svoje izborne skupštine Vladu, Ministarstvo financija i Carinsku upravu na socijalni dijalog i poštivanje propisa koji utvrđuju materijalna i socijalna prava zaposlenika.

CSH je sa skupštine, održane jučer u Puli pozvao Vladu da što prije ispravi nezakonitosti, neravnopravnosti i pogreške u zakonima i drugim propisima, koji su suprotni temeljnim ustavnim odredbama i koji dovode carinike u neravnopravni status u odnosu na druge službenike, priopćeno je danas.

Sindikat traži rješavanje neutvrđenih pravnih pitanja iz područja rada, a pritom upozorava da svoje članstvo može pozvati na štrajk ako se ta pitanja konačno zakonski ne utvrde.

Carinski sindikat traži također redefiniciju i povećanje koeficijenata složenosti poslova u carinskoj službi, utvrđivanje jedinstvenog carinskog dodatka u iznosu od 20 posto te pregovore o kolektivnom ugovoru kako bi se njegovim dodatkom uredila još neutvrđena pitanja iz područja rada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupština CSH-a pozvala je također predstavnike poslodavaca da počnu razmišljati o načinu zbrinjavanja mogućeg viška zaposlenika kako oni nakon višegodišnjeg rada ne bi bili prepušteni ulici.

Pritom su pozvali Vladu da se upozna sa slovenskim primjerom civiliziranog načina zbrinjavanja viška zaposlenika.

(Hina) xmvr yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara