Schering uskoro lansira mušku kontracepcijsku pilulu?

Četrdeset i pet godina godina nakon što je farmaceutska tvrtka Schering sa sjedištem u Berlinu razvila i lansirala na tržište kontracepcijsku pilulu za žene, njezini znanstvenici izvijestili su kako već neko vrijeme rade na kontracepcijskoj piluli za muškarce, te da će konačne pozitivne rezultate objaviti vrlo skoro.Njemački znanstvenici kažu da ne rade na klasičnoj piluli već na obliku implantata hormonske kapsule i injekcije odgovarajućeg sadržaja koju bi muškarac trebao primati svakih nekoliko mjeseci.

Projekt za Scheringov sektor ginekoloških i androgenih istraživanja vodi tim profesorice Ursule-Friederike Habenicht. "Ovo je tek prvi korak", rekla je Habenicht koja na projektu radi dugi niz godina. Ona je objasnila kako je problem s kojim se suočavaju Scheringovi znanstvenici koji rade na ovom istraživanju činjenica da se kod žena samo jedanput mjesečno proizvede jedno jajašce, a kod muškaraca je riječ o 70 do 100 milijuna spermija dnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kombinacija gestagena - implantata hormonalne kapsule i injekcije testosterona utjecat će na to da mozak prestane davati poticaj proizvodnji spermija u testisima", objasnila je profesorica. Naime, ovakvim se procesom umjetno povećava razina testosterona u tijelu što dovodi do stanja tijekom kojega mozak prima signal kako su testisi već proizveli dovoljnu količinu sperme.

Habenicht je uvjerena da će muškarci dobro podnositi ovaj oblik kontracepcije te smatra da će to za njih biti bolji izbor od sterilizacije.(Hina) xmh ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara