Schwarzeneggera sada optužuju da se divio Hitleru

GLUMAC Arnold Schwarzenegger, koji namjerava postati guverner Californije, samo četiri dana pred glasovanje nakon optužbi da je seksualno zlostavljao žene suočen je i s optužbom da se divio Hitleru.

List The New York Times i televizija ABC News izvijestili su u petak kako je Schwarzenegger izrazio divljenje nacističkom vođi Adolfu Hitleru u razgovorima s filmskim producentom Georgeom Butlerom koji je prije šest godina ponudio svoju knjigu o glumčevim stajalištima.

"Divio sam se Hitleru, na primjer, jer je od maloga čovjeka bez skoro ikakvog formalnog obrazovanja došao na vlast. I divim mu se jer je bio tako dobar govornik", rekao je Schwarzenegger odgovarajući na pitanje tko su njegovi heroji.

Butler je također napisao kako je vidio Schwarzeneggera da sluša ploče s nacističkim marševima iz svoje zbirke te da je glumac često lupao potpeticama praveći se da je časnik SS-a.

The New York Times navodi kako je Schwarzenegger u telefonskom razgovoru u četvrtak kazao kako se ne sjeća da je rekao to što Butler navodi te kako je lako biti optužen da si nacist, ako dolaziš iz "takvog okoliša". Schwarzenegger je rođen i odrastao u Austriji, a njegov otac je bio član nacističke stranke.

"Ja prezirem sve za što se zalagao Hitler, sve što je učinio, mrzio sam nacizam, mrzio ono što je počinjeno za vrijeme Drugog svjetskog rata", rekao je Schwarzenegger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schwarzenegger je kazao kako je smatrao Hitlera "velikim govornikom", ali nekim tko je upotrijebio svoj talent "za nešto negativno". Butler je u petak naknadno potvrdio te Schwarzeneggerove navode, piše list.

Schwarzenegger tvrdi da su napadi na njega politički motivirani.

U četvrtak se Schwarzenegger u San Diegu na jednom od predizbornih skupova ispričao ženama zbog nedoličnog dodirivanja, nakon što je Los Angeles Times objavio priče šest žena koje su ga optužile da ih je seksualno zlostavljao.

Najnovije istraživanje javnoga mišljenja objavljeno u petak pokazalo je da republikanac Schwarzenegger vodi među kandidatima za guvernera Californije.

Istraživanje Field Research Corp. provedeno od ponedjeljka do srijede pokazalo je da 57 posto vjerojatnih kalifornijskih birača podržava prijevremenu smjenu guvernera Graya Davisa. Njih 36 posto opredijelilo se za Schwarzeneggera kao zamjenu, dok je demokratski kandidat Cruz Bustamante dobio 26 posto glasova.

Potpora Schwarzeneggeru porasla je u posljednjih desetak dana za visokih deset posto tako da je iz mrtve utrke s Bustamanteom prešao u jasno vodstvo.

Najnovije istraživanje obavljeno je, međutim, prije izvješća o Schwarzeneggerovom seksualnom zlostavljanju žena i obožavanju Hitlera što bi moglo naškoditi njegovim izgledima da postane novi guverner Californije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara