SDP na izbore pod sloganom "Raditi i živjeti za Zagreb"

"Raditi i živjeti za Zagreb" slogan je pod kojim zagrebački SDP izlazi na predstojeće lokalne izbore, rekao je danas predsjednik Gradske organizacije SDPa Milan Bandić predstavljajući listu od 51 kandidata za Gradsku skupštinu na kojoj je i po šest kandidata SDPovih koalicijskih partnera iz HSSa i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) te nezavisni kandidati.

"Snažan tim je nešto bez čega se ne može", rekao je Bandić na konferenciji za novinare izrazivši zadovoljstvo što je među nezavisnim kandidatima dr. Ivo Josipović sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, liječnik dr. Mirando Mrsić, Josip Petrač iz udruge invalida i sportašica Ivana Brkljačić.

Predsjednik zagrebačkog HSU-a Dragutin Štiglić je ocijenio da je koalicija SDP-HSS-HSU "dobitna kombinacija" napominjući da će se i nadalje zalagati da u Zagrebu ne bude ni jednog umirovljenika s mirovinom ispod 1000 kuna i za razvoj Zagreba "po mjeri čovjeka".

Dok je Štiglić predstavio šestoricu HSU-ovih kandidata, iz HSS-a su obećali da će svoje kandidate predložiti od sutra. Na novinarsko pitanje je li se HSS time pokazao nepouzdanim partnerom, Bandić je odbacio tu mogućnost navodeći da se gorko iskustvo s HSS-om iz 1997. (kad su dva HSS-ova kandidata prešla u nezavisne zastupnike i time omogućila većinu HDZ-u) neće ponoviti jer su u HSS-u sada odgovorni ljudi, a za to jamči i predsjednik HSS-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit zašto je sadašnja zagrebačka gradonačelnica na 16. mjestu zajedničke liste SDP-HSU-HSS, Bandić je rekao da je zapravo na SDP-ovoj listi na 12. mjestu, a da je na prošlim izborima bila na 10. mjestu.

Novinari su se zanimali otkud na visokom 10. mjestu kladivašica Ivana Brkljačić koja je javno prodržavala HDZ i dobila gradski stan, Bandić je rekao da je ona u međuvremenu odrasla. "U svom bivšem klubu je imala krizu i ja sam joj izašao u susret kako bi mogla raditi u Dinamo-Zrinjevcu", dodao je.

(Hina) xbdj yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara