SDP traži zabranu plakata na ćirilici s logom SKH, DIP naredio uklanjanje!

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO naredilo je uklanjanje plakata na ćirilici na kojima je tiskan logo Saveza komunista Hrvatske Stranka demokratskih promjena, koji je bio korišten na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj 1990. godine te na kojima piše "Za miran i sretan život u suverenoj i demokratskoj Hrvatskoj, SKH Stranka demokratskih promjena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema navodima Socijaldemokratske partije Hrvatske, navedeni plakati postavljeni su u noći između 2. i 3. prosinca 2011. u većem broju gradova i općina", priopćio je DIP dodajući kako su pregledali dostavljenu fotografiju plakata te da plakat predstavlja nedopušteno korištenje skraćenog naziva (SDP) Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP, koja sudjeluje na izborima koji se održavaju 4. prosinca 2011., čime se birači dovode u zabludu neposredno prije samog glasanja.

"Dakle, navedeno korištenje opisanoga plakata predstavlja povredu prava Socijaldemokratske partije Hrvatske - SDP u njezinom predstavljanju biračima na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor koji će se održati 4. prosinca 2011., te ih je zbog navedenog razloga potrebno ukloniti", zaključuje u priopćenju DIP.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara