SDSS: Podržavamo prosvjede, no ne i govor mržnje na njima

Foto: Damir Glibušić / Cropix

PREDSJEDNIK SDSS-a Vojislav Stanimirović danas je u Vukovaru rekao da ta stranka podržava prosvjede kao demokratski princip ponašanja građana, ali da su i na njima čestu čuli govor mržnje, a čak i pozive na linč nekih iz srpske zajednice.

"To je nedopustivo u jednoj demokratskoj državi", kazao je Stanimirović te dodao kako se govor mržnje više puta čuo i u Saboru, ali da nisu sankcionirani oni koji ga šire. Pohvalio je jedino Vesnu Pusić zato što je reagirala na govor mržnje koji su čuo na braniteljskim prosvjedima. O govoru mržnje su SDSS-ovci obavijestili i svoju koalicijsku partnericu i premijerku Jadranku Kosor te predsjednika Hrvatske Ivu Josipovića.

Vlada i opozicija trebaju dogovoriti datum izbora

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stanimirović ima osjećaj da ga nemaju pravo prozivati zbog njegova političkog djelovanja. Milorad Pupovac tvrdi da se Srbi nisu osjećali ugroženima niti 1991. godine pa se tako ne osjećaju niti sada. "Sa zabrinutošću mogu konstatirati obnavljanje i širenje nedemokratskih izrazito desnih političkih govora, političkih zahtjeva i političkih nastojanja u u posljednjim tjednima koji ugrožavaju ono što je postignuto u međuetničkim odnosima, kako u istočnoj Slavoniji, tako i drugdje u Hrvatskoj", kazao je Pupovac.

Pupovac je kazao da su normalno i legitimno izražavati nezadovoljstvo prosvjedima, ali ipak upozorava da o datumu izbora razgovore trebaju održati Vlada i opozicija. "Predstavnici Vlada i opozicije moraju shvatiti razmjere nezadovoljstva i interese države, odnosno što su to ciljevi koje država treba ostvariti, u pogledu pristupanja EU ili zaustavljanja ekonomskog propadanja. Ako nisu u stanju pronaći odgovor, nezadovoljstvo građana će se izručiti na glavu i jednima i drugima", kazao je Pupovac.

Traži od Vlade i opozicije da sjednu što prije i definiraju vremenski okvir za održavanje izbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara