Šef londonske policije: Teroristički napad je samo pitanje vremena

Šef londonske policije: Teroristički napad je samo pitanje vremena

Foto: 123rf

VELIKA Britanija ne može biti u potpunosti zaštićena od terorizma i za napad sličan onima koji su se nedavno dogodili na europskom kontinentu pitanje je vremena kada će se dogoditi, kazao je u nedjelju šef londonske policije.

Upozorenje šefa Metropolitan policije Bernarda Hogan-Howea objašnjava postojeću procjenu o razini "ozbiljne" prijetnje međunarodnog terorizma i do njega dolazi nakon niza napada u Njemačkoj i Francuskoj, od kojih su neki povezani s islamističkim militantima.

Po riječima Hogan-Howea, ljudi u Britaniji sve su više zabrinuti da su oni sljedeći na udaru.

"Osjećam i razumijem taj strah i kao policijski dužnosnik zadužen za sprječavanje takvog napada znam da želite da vas razuvjerim s tim u vezi. Bojim se, međutim, da to ne mogu u potpunosti napraviti", kazao je šef londonske policije na svom blogu kojega je objavio Mail on Sunday.

Razina prijetnje - ozbiljna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razina prijetnje već dvije godine označena je kao 'ozbiljna' i tako ostaje. To znači da je napad vrlo vjerojatan - može se reći da je pitanje 'kada, a ne ako' ", rekao je Hogan-Howe.  

Novi britanski ministar sigurnosti Ben Wallace kazao je da se sastao s vlasnicima najvećih trgovačkih centara u zemlji kako bi s njima razgovarao o njihovim sigurnosnim planovima.

"U svjetlu događaja u Francuskoj i Njemačkoj vlada želi osigurati da trgovački centri i stadioni, gdje se okuplja masa ljudi, dobiju potporu kakvu trebaju", kazao je ministar za Sunday Times.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara